MULLES RUGBRØD
✚
50 gr gær 2 1/2 dl vand 3 tsk salt 1 liter kærnemælk 150 gr solsikkekerner 150 gr hørfrø 1 kg grahamsmel Gær + salt røres sammen en skål, til gæren er opløst... Så fyres vand/kærnemælk/mel/frø og kerner i og det hele røres sammen til en "tyk grød". "Grøden" fordeles i 2 smurte forme... Sættes i en KOLD OVN...og bages 1 1/2 time ved 200 grader.
✚ SUNDE BOLLER
15 gr. gær
1 spsk salt
1 dl A38 eller græsk yougurt
1/2 liter koldt vand
300 gr. rugmel
400 gr. hvedemel
Tilsæt evt. også lidt græskarkerner
Opløs gæren i saltet...vand + det øvrige...rør dejen grundigt sammen. Skal være klistret...
Dæk skålen med film/eller i en pose...
Stilles i køleskabet natten over...
NÆSTE MORGEN:
Tænd ovnen på 225 gr.
Brug 2 skeer til at sætte "bollerne" på bagepladen m. bagepapir.
Efterhæver ca .1/2 time
Bages ca. 15-25 min...eller til de er godt sprøde.
Afkøles
OG SPISES...
✚
50 gr gær 2 1/2 dl vand 3 tsk salt 1 liter kærnemælk 150 gr solsikkekerner 150 gr hørfrø 1 kg grahamsmel Gær + salt røres sammen en skål, til gæren er opløst... Så fyres vand/kærnemælk/mel/frø og kerner i og det hele røres sammen til en "tyk grød". "Grøden" fordeles i 2 smurte forme... Sættes i en KOLD OVN...og bages 1 1/2 time ved 200 grader.
✚ SUNDE BOLLER
15 gr. gær
1 spsk salt
1 dl A38 eller græsk yougurt
1/2 liter koldt vand
300 gr. rugmel
400 gr. hvedemel
Tilsæt evt. også lidt græskarkerner
Opløs gæren i saltet...vand + det øvrige...rør dejen grundigt sammen. Skal være klistret...
Dæk skålen med film/eller i en pose...
Stilles i køleskabet natten over...
NÆSTE MORGEN:
Tænd ovnen på 225 gr.
Brug 2 skeer til at sætte "bollerne" på bagepladen m. bagepapir.
Efterhæver ca .1/2 time
Bages ca. 15-25 min...eller til de er godt sprøde.
Afkøles
OG SPISES...
Kommentarer